Industri Energi har fått et betydelig gjennomslag i statsbudsjettet: Regjeringen reduserer kuttet i CO2-kompensasjonsordningen med en halv milliard og forplikter seg samtidig til å gjøre ordningen stabil og langsiktig.
-Vi kjemper for nye nødvendige rettigheter, men også for å beholde allerede opparbeidede rettigheter, sier forbundsleder Frode Alfheim på Industri Energis ekstraordinære landsmøte på Gardermoen 15. november.
Vi er klare til å bruke alle virkemidlene vi har for å stanse regjeringens kutt i CO2-kompensasjonsordningen, advarte forbundsleder Frode Alfheim til stående applaus fra Industri Energis ekstraordinære landsmøte.
Norsk prosessindustri er i verdenstoppen på høy kvalitet og lave klimautslipp. Nøkkelen er dyktige industriarbeidere, gode rammevilkår og tett samarbeid …
Regjeringen foreslår å kutte 2,4 milliarder kroner i industriens CO2-kompensasjon. Det er en politikk for tapte arbeidsplasser og økte globale utslipp.
- Industrien kan ikke planlegge for ett år eller en stortingsperiode av gangen. Nå må vi få en langsiktig politikk for flere arbeidsplasser og lavere utslipp, sa forbundsleder Frode Alfheim i en budsjetthøring i Stortingets næringskomité tirsdag.
Regjeringen vil for andre år på rad kutte kraftig i den viktige CO2-kompensasjonsordningen. Her finner du mer informasjon om denne ordningen og hvorfor den er så viktig for mange industribedrifter.
– Regjeringen svekker et av de viktigste rammevilkårene for norsk kraftforedlende industri. Stikk i strid med Hurdalsplattformen og fagre løfter om dialog, sier en provosert forbundsleder Frode Alfheim.
Samarbeidskomiteene for elektrokjemisk og aluminium i Industri Energi har kommet med fire uttalelser før statsbudsjettet lanseres på fredag. Les alle uttalelsene helt nederst i saken.
Regjeringen lanserte i dag et oppdatert veikart for grønt industriløft, med større satsing på blant annet solindustrien: - Dette er positive signaler for en solindustri som sliter i landet vårt, sier forbundsleder Frode Alfheim.