Spent på helheten i regjeringens industrimelding

Nestleder Frode Alfheim i Industri Energi
Nestleder Frode Alfheim i Industri Energi

torsdag 30. mars 2017

Torsdag ga regjeringen de første dryppene av innholdet i den første industrimeldingen siden 1981. Nestleder Frode Alfheim i Industri Energi håper på at regjeringen vil spille på lag med næringen.

Torsdag presenterte statsminister Erna Solberg deler av den nye industrimeldingen på Yaras teknologisenter på Herøya i Porsgrunn. Hele meldingen legges fram i Stortinget fredag.

Industrimeldingen har fått navnet «Grønnere, smartere og mer nyskapende». Ifølge NRK vil regjeringen blant annet videreføre ordningen med CO2-kompensasjon for den kraftforedlende industrien og innføre en garantiordning eksportrettede industriinvesteringer.

LES OGSÅ: Regjeringen må jobbe for full CO2-kompensasjon

Det er imidlertid for tidlig å konkludere med om meldingen er positiv for norsk industri eller ikke, mener nestleder Frode Alfheim i Industri Energi.

– Per nå kjenner vi bare deler av meldingen. Først når hele meldingen er lagt fram, kan vi si om dette er positivt for industrien. Men vi merker oss at det er signaler på at regjeringen vil beholde CO2-kompensasjonsordningen og at de løfter ideen om lånegarantiordningen som vi har spilt inn. Det er også snakk om prosjekt om digitalisering av den norske prosessindustrien, sier han.