Industri Energi mener det er viktig å satse på lærlinger

Martin Schöpwinkel er lærling i kjemi og prosess og medlem i Industri Energi hos FMC Biopolymer. Foto: Marie Hollekim
Martin Schöpwinkel er lærling i kjemi og prosess og medlem i Industri Energi hos FMC Biopolymer. Foto: Marie Hollekim

mandag 15. februar 2016

Rogaland fylkeskommune har kåret FMC Biopolymer på Vormdal til årets lærebedrift 2015.Forbundssekretær Harald Hageland i Industri Energi mener det er svært viktig å satse på lærlinger.

– Å satse på å utdanne lærlinger sikrer tilgang på dyktige arbeidere.Dette er viktig arbeid, og vi vet at det vil være stort behov for yrkesfaglig kompetanse også i framtiden, sier Hageland.

I dag har bedriften 16 lærlinger innen flere ulike fagområder.

– Årets lærebedrift har i flere år arbeidet systematisk for lærlingeordningen i bedriften. Bedriften tør å ta inn lærlinger i nedgangstider og jobber systematisk med å sikre kvaliteten på opplærlingen. Alle ansatte som jobber med lærling, har fått eget kurs på arbeidsplassen. Lærlingene får ekstra ansvar gjennom å drive en egen lærlingegruppe, heter det i begrunnelsen, som er gjengitt i Haugesunds Avis.

NHO skal dele ut prisen til beste lærebedrift til høsten. FMC Biopolymer håper på også å nå opp i denne nasjonale kåringen.

– Vi er voldsomt stolte over å ha blitt kåret til årets lærebedrift i Rogaland. Vi har hatt en bevist satsing på lærlinger, og defire siste lærlingene som har gått ut, har hatt meget bestått på fagprøvene, som er best mulig resultat, forteller Ivar Josephsen, som har ansvar for lærlinger i bedriften.