Lano-såpen må forbli norsk, bevar Ello i Norge

mandag 21. mars 2016

Orkla planlegger å flytte produksjonen av Lano-såpen og en rekke andre kjente pleieprodukter til Sverige. Industri Energi i Møre og Romsdal krever at planene skrinlegges.

Industri Energi forum Møre og Romsdal, som representerer 5400 medlemmer i 116 bedrifter, reagerer sterkt på Orkla sine planer om å flytte produksjonen fra Kristiansund til Sverige.

Bedriften Ello har en over 100 år lang industrihistorie og er en svært viktig arbeidsplass for 60 personer på Nordmøre. Bedriften går med overskudd.

Ello er en modernefabrikk som produserer en rekke kjente produkter til personlig pleie, som for eksempelLano, Solidox, Lypsyl, Define, Sterilan og Dr Greve.

-Vi krever at Orkla tar samfunnsansvar. Orkla har som målsetting å bygge merkevarer. Da er det en dårlig løsning å flagge ut tradisjonsrike merkevarer fra Norge, skriver Industri Energi forum Møre og Romsdal i en uttalelse.

Industri Energi Forum Møre og Romsdal oppfordrer alle fagorganiserte, i Møre og Romsdal og ellers i Norge, om å støtte de ansatte sin kamp for at en lønnsom bedrift fortsatt skal leve.

Forumet vil 2. april arrangere en stor aksjon i Kristiansund.

 

For ytterligere kommentar:

Unni Garberg, klubbleder Ello og ansattrepresentant i styret i Orkla Care. Telefon 415 67786

Eivind Torvik, leder aksjonsgruppen for Ello. Telefon: 977 26172

Jarle Vines, forbundssekretær i Industri Energi.Telefon: 905 48 088