Torvik slutter som fagforeningsleder i Hydro

Eivind Torvik gir seg fagforeningsleder ved Hydro Sunndal. Nå blir han konsulent i stedet.
Eivind Torvik gir seg fagforeningsleder ved Hydro Sunndal. Nå blir han konsulent i stedet.

torsdag 19. januar 2017

Eivind Torvik har ledet Sunndal kjemiske fagforening i åtte år. Nå bytter han jobb, men blir fortsatt værende ved Hydro Sunndal.

Torvik har allerede startet så smått i sin nye rolle; konsulent for organisasjonsutvikling. Tittelen «konsulent» kjennes uvant. Det må nok litt tilvenning til, innrømmer han.

– Jeg blir jo sittende på «den andre siden bordet». Men jeg vil understreke at jeg får en HR-rolle. Jeg skal jobbe med personalsaker, omorganisering og løpende prosjekter. Vi er jo stadig i omstilling. Jeg skal være med på å skape et godt samarbeidsklima og at passe på at prosjekter går rett for seg, sier han.

 

Klar for noe nytt

Den ferske konsulenten ser fram til den nye jobben. Han tror den nye rollen blir spennende, med gode muligheter for videreutvikling. Han føler seg klar til å ta steget videre fra fagforeningsjobben.Etter åtte år som leder, var tiden moden for en forandring. Familiesituasjonen spiller også inn, forteller han.

– Jeg ville prøve noe nytt og den nye jobben passer godt i forhold til familien. Jeg har små barn som krever sitt. Dette har vært vanskelig å kombinere med en jobb med mye reising, sier Torvik.

 

Stolt over fagforeningsarbeidet

Han er stolt når han ser tilbake på arbeidet i fagforeningen.

– Vi har kjempet og fått til mye. Det viktigste er at nedstengt kapasitet ble startet opp igjen og at folk fikk igjen jobbene sine. Vi har kjempet for gode rammevilkår for industrien og har satt Sunndal på kartet. En annen seier er at Hydro vil investere 200 millioner for oppgradering av deler av karbonanlegget. Det er veldig bra! sier Torvik.

Onsdag var det møte i styret i Sunndal kjemiske fagforening. Det endte med konstituering av Barbro Auestad som leder og Steinar Ekrem som nestleder. Det endelige fasitsvaret av hvem som tar over, får vi 3. februar. Da holder fagforeningen sitt årsmøte.