Landsmøtet 2017: – Dere er aller best på engasjement

LO-leder Gerd Kristiansen. Foto: Leiv Martin Green.
LO-leder Gerd Kristiansen. Foto: Leiv Martin Green.

fredag 28. april 2017

– Dere er gode på mye, men aller best er dere på engasjement, sa LO-leder Gerd Kristiansen på Industri Energis landsmøte.

LO-lederen viste til at forbundets medlemmer og tillitsvalgte stadig markerer seg med et enestående engasjement for industri, velstand, konkurransekraft og framtiden for landet.

– Dere har hele LO i ryggen i kampen mot utenlandskabelen NorthConnect. Ingen andre enn Statnett skal kunne eie utenlandskabler, sa hun.

Styrke i fellesskapet

Gerd Kristiansen sa også at LOs styrke ligger i at 26 ulike forbund kan bryte ulike meninger.

– Og i viktige saker lander vi alltid på beina, sa hun ogunderstrekte at man alltid må lytte nøye til de forbundene som er nærmest berørt.

– Fellesskapet skal lytte til dere når det gjelder saker om olje, gass og landbasert industri.

Må ta hele landet i bruk

– Vi skal ta hele landet i bruk, også Nord-Norge, og må få en konsekvensutredning for Lofoten, Vesterålen og Senja, så får vi ta en beslutning om det skal drives petroleumsvirksomhet der etterpå.

Hun sa Norge trenger mer tro på norsk industri og en mer aktiv industripolitikk.

– I LO gjør vi vårt beste for å realisere det. Vi er opptatt av at folk skal ha en jobb å gå til. Vi er opptatt av rammebetingelser og av at norske bedrifter vektes riktig i anbudsprosesser. Vi vil sikre norsk kapasitet, kompetanse og konkurransekraft. Det er ikke proteksjonisme, men sunn fornuft, sa LO-leder Gerd Kristiansen.